PORSIE helpt je de verleiding weerstaan!

PORSIE helpt je de verleiding te weerstaan, meer te eten dan je lijf werkelijk nodig heeft!

Je oog blijkt elke dag groter dan je maag. De gehele dag zie je in Nederland eten in overvloed. In je eigen huis, in de supermarkt, op TV, in de kantine, bij familie en vrienden op bezoek, overal kan je oneindig eten. Hoe voorkom je dat je meer eet dan je lijf je lief is. Want je doel is afvallen en dat betekent meer bewegen, minder eten. En dat vraagt om keuzes maken en nee te zeggen op de vele momenten waarop je zou kunnen eten.

PORSIE is hèt hulpmiddel om je bewust te worden van hoeveel je daadwerkelijk op een dag eet. Als je de bakjes in huis hebt, sta je versteld van de visuele confrontatie dat je elke dag al gauw een te grote portie neemt van elke maaltijd en tussendoortjes. Laat staan die tweede, derde kop cappuccino en toch dat extra glaasje alcohol.

PORSIE geeft je zichtbaar de grens, waarvoor je eerst onbewust liever je ogen sloot. Je denkt op dagen dat je lijnt, dat je weinig eet, maar in de praktijk, schep je al gauw een paar happen te veel op, stop je die extra dropjes ongemerkt in je mond en was je het einde van de dag alweer vergeten dat je al een taartje op je werk gegeten hebt en ’s avonds achter je laptop best nog die grote koek bij de koffie lust.

Met PORSIE eet je sociaal met anderen mee, maar dan in de hoeveelheid die bij jouw gewicht past. Eindelijk dat begeerde gewichtsverlies behalen, zonder dat je aparte boodschappen en gerechten in huis hoeft te halen. Je eet wat je huisgenoten eten, alleen minder. Het verschil met dieten als “eet de helft”, het gebruik van kleinere bordjes, etcetera is dat je met PORSIE zonder twijfel op een dag de maximale hoeveelheid eet, die nodig is om daadwerkelijk af te vallen. Met het gebruik van de Porsie-bakjes is je oog net zo groot als je maag.

Janke Bannink – GZ/psycholoog

PORSIE AFVALLEN